İngiltere’deki Glasgow Üniversitesi’nde yapılan araştırmada yürüme hızının kalp ritmi bozuklukları üzerinde önemli bir etkisi olduğu ortaya kondu.
Araştırmacılar, İngiltere Biyobankası’ndan topladıkları verilerle 420 binden fazla orta yaşlı bireyin 13 yıllık yürüyüş alışkanlıklarını analiz etti.
Elde edilen bulgulara göre saatte 5 ila 6 kilometre yürüyen kişilerde kalp ritmi bozukluklarına yakalanma riskinin yüzde 35 daha düşük olduğu tespit edildi.
Saatte 6 kilometrenin üzerinde yürüyenlerde ise bu oranın yüzde 43’e kadar çıktığı kaydedildi.
Ayrıca tempolu yürüyüş yapan bireylerde aritmi riskinin yüzde 27’ye kadar düştüğü gözlemlendi.
“KALP SAĞLIĞINA KATKI SAĞLAYABİLİR”
Araştırmanın başyazarı Prof. Dr. Jill Pell, çalışmayla ilgili, “Bu, yürüme hızı ile kalp ritmi bozuklukları arasındaki ilişkiyi inceleyen ilk araştırmalardan biri. Bulgular yürümenin vücuttaki metabolik ve iltihaplanma süreçlerini etkileyerek kalp sağlığına katkı sağlayabileceğini gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu.
Verilerde kaydedilen kalp ritmi bozuklukları arasında atriyal fibrilasyon (düzensiz kalp atışı), taşikardi (hızlı kalp atışı) ve bradikardi (çok yavaş kalp atışı) yer alıyor.
Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)Göktürk Sönmez
Editor
Haber Kaynak : ENSONHABER.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
10 Mayıs 2025SPOR
10 Mayıs 2025GÜNDEM
10 Mayıs 2025SPOR
10 Mayıs 2025SPOR
10 Mayıs 2025GÜNDEM
10 Mayıs 2025GÜNDEM
10 Mayıs 2025